Specialisaties

Als gediplomeerde pedicure’s – aangesloten als lid bij ProVoet en Stipezo – hebben wij ons verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo zijn wij nog meer allround geworden in het uitoefenen van ons beroep.

Diabetische Voet

Ruim 10% van alle diabetische patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door onze specialisatie ‘Diabetische Voet’ zijn wij in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.

Vergoeding DM-voetzorg

Voor DM vergoeding is het verstandig om uw ziektenkostenverzekering, podotherapeut of huisarts te raadplegen ivm gecontracteerde zorg. Als praktijk zijn wij niet aangesloten bij de ketenzorg. Wat van te voren voor DM patiënten vastgesteld dient te worden is de Simm-clasificatie. De Simm-classificatie wordt door de huisarts of POH vastgesteld. Het zorgprofiel door de podotherapeut.

Reumatische Voet

Door het tijdig constateren en ingrijpen van een pedicure met de aantekening reumatische voet kan worden getracht om de voetklachten te verminderen en om de eventuele pijn te bestrijden. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering voor een gedeelte vergoed. Vraag dit goed na bij uw zorgverzekering.

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek/WandelWol

Deze techniek gebruiken wij om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden. WandelWol absorbeert transpiratievocht en ventileert. Het zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer.

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal maken wij een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Voet en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

LCN/Gelacy nagelcorrectie

Gel nagels die uw schimmel of trauma nagel camoufleren. Met deze techniek gebruiken wij een gel die hard wordt d.m.v. UV licht. Een UV-Gelnagel is natuurlijk van uiterlijk, doch flexibeler dan een acrylnagel. De gelnagel kan na de behandeling gelakt worden. Mooi voor de zomer.

Pink Gellac

Op professionele wijze worden je nagels gelakt met deze gellac.